SVEIKAS CHEAT

Vištienos burgeris
Ingredientai:
Kotletui ir įdarui:
100 g vištienos faršo
35 g pomidorų
10 g raudonojo svogūno
15 g marinuotų agurkų
20 g „Iceberg“ salotos (arba kitos)
1 valg. šaukštas graikiško jogurto (10 %)
½ arb. šaukštelio pomidorų pastos
Druska, rūkyta paprika, džiovintas česnakas, juodieji pipirai – pagal skonį
Bandelei:
40 g graikiško jogurto (10 %)
40 g kvietinių miltų
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
¼ arb. šaukštelio sezamo
Paruošimo eiga:
Bandelė: Jogurtą sumaišykite su miltais, kepimo milteliais ir druska. Išminkykite tešlą, padalykite į 1 porciją – suformuokite bandelę ir dėkite ant kepimo popieriaus. Viršų pabarstykite sezamu. Kepkite 180 °C temperatūroje 20–25 min., kol gražiai apskrus.
Kotletas: Į vištienos faršą įberkite druskos ir prieskonių. Suformuokite plokščią kotletuką. Kepkite ant nelimpančios keptuvės iš abiejų pusių, kol iškeps.
Padažas: Sumaišykite jogurtą, pomidorų pastą, smulkintus marinuotus agurkus ir svogūną. Pagardinkite druska bei prieskoniais.
Surinkimas: Iškeptą bandelę perpjaukite perpus (galite dar šiek tiek paskrudinti sausoje keptuvėje). Apatinę dalį aptepkite padažu, uždėkite kotletą, pomidorų griežinėlius, salotą, vėl padažo ir uždėkite viršutinę bandelės dalį.