SVEIKAS CHEAT


Vištienos burgeris

Ingredientai:

Kotletui ir įdarui:

  • 100 g vištienos faršo

  • 35 g pomidorų

  • 10 g raudonojo svogūno

  • 15 g marinuotų agurkų

  • 20 g „Iceberg“ salotos (arba kitos)

  • 1 valg. šaukštas graikiško jogurto (10 %)

  • ½ arb. šaukštelio pomidorų pastos

  • Druska, rūkyta paprika, džiovintas česnakas, juodieji pipirai – pagal skonį

Bandelei:

  • 40 g graikiško jogurto (10 %)

  • 40 g kvietinių miltų

  • ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

  • ¼ arb. šaukštelio sezamo


Paruošimo eiga:

  1. Bandelė: Jogurtą sumaišykite su miltais, kepimo milteliais ir druska. Išminkykite tešlą, padalykite į 1 porciją – suformuokite bandelę ir dėkite ant kepimo popieriaus. Viršų pabarstykite sezamu. Kepkite 180 °C temperatūroje 20–25 min., kol gražiai apskrus.

  2. Kotletas: Į vištienos faršą įberkite druskos ir prieskonių. Suformuokite plokščią kotletuką. Kepkite ant nelimpančios keptuvės iš abiejų pusių, kol iškeps.

  3. Padažas: Sumaišykite jogurtą, pomidorų pastą, smulkintus marinuotus agurkus ir svogūną. Pagardinkite druska bei prieskoniais.

  4. Surinkimas: Iškeptą bandelę perpjaukite perpus (galite dar šiek tiek paskrudinti sausoje keptuvėje). Apatinę dalį aptepkite padažu, uždėkite kotletą, pomidorų griežinėlius, salotą, vėl padažo ir uždėkite viršutinę bandelės dalį.