SVEIKAS CHEAT


Daržovių sushi ritinėliai su tunu, moliūgu ir paprika

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 nori lapai

  • 140 g konservuoto tuno savo sultyse (nusausinto)

  • 30 g lieso kreminio sūrio

  • 60 g kepto moliūgo

  • 60 g keptos raudonosios paprikos

  • 40 g špinatų arba salotų mišinio

  • 10 g graikinių riešutų (smulkintų)

  • 10 g balzamiko kremo arba medaus

    Paruošimo eiga:

  1. Moliūgą ir papriką supjaustykite plonomis juostelėmis.

  2. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pasūdykite.

  3. Kepkite 190 °C orkaitėje 15–20 minučių, kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus.

  4. Tuną gerai nusausinkite ir sumaišykite su kreminiu sūriu, kol gausite vientisą masę.

  5. Ant nori lapų tolygiai paskirstykite tuno ir sūrio kremą.

  6. Arčiau krašto išdėliokite keptas daržoves ir šviežius špinatus.

  7. Pabarstykite graikiniais riešutais, užlašinkite balzamiko kremo arba medaus.

  8. Suvyniokite nori lapą į ritinėlį (kaip suši), standžiai suspausdami.

  9. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 10 minučių.

  10. Išimkite, nuvyniokite plėvelę ir supjaustykite aštriu peiliu į sushi gabalėlius.

Vištienos burgeris

Ingredientai:

Kotletui ir įdarui:

  • 100 g vištienos faršo

  • 35 g pomidorų

  • 10 g raudonojo svogūno

  • 15 g marinuotų agurkų

  • 20 g „Iceberg“ salotos (arba kitos)

  • 1 valg. šaukštas graikiško jogurto (10 %)

  • ½ arb. šaukštelio pomidorų pastos

  • Druska, rūkyta paprika, džiovintas česnakas, juodieji pipirai – pagal skonį

Bandelei:

  • 40 g graikiško jogurto (10 %)

  • 40 g kvietinių miltų

  • ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

  • ¼ arb. šaukštelio sezamo


Paruošimo eiga:

  1. Bandelė: Jogurtą sumaišykite su miltais, kepimo milteliais ir druska. Išminkykite tešlą, padalykite į 1 porciją – suformuokite bandelę ir dėkite ant kepimo popieriaus. Viršų pabarstykite sezamu. Kepkite 180 °C temperatūroje 20–25 min., kol gražiai apskrus.

  2. Kotletas: Į vištienos faršą įberkite druskos ir prieskonių. Suformuokite plokščią kotletuką. Kepkite ant nelimpančios keptuvės iš abiejų pusių, kol iškeps.

  3. Padažas: Sumaišykite jogurtą, pomidorų pastą, smulkintus marinuotus agurkus ir svogūną. Pagardinkite druska bei prieskoniais.

  4. Surinkimas: Iškeptą bandelę perpjaukite perpus (galite dar šiek tiek paskrudinti sausoje keptuvėje). Apatinę dalį aptepkite padažu, uždėkite kotletą, pomidorų griežinėlius, salotą, vėl padažo ir uždėkite viršutinę bandelės dalį.