SRIUBOS 

Cukinijų pyragas su jautiena

Trinta žirnelių sriuba su krevetėmis

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 300 g žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų)

  • 160 g nuluptų krevečių (virtų arba žalių)

  • 60 g svogūno (apie ½ vidutinio svogūno)

  • 10 g alyvuogių aliejaus

  • 400 g vandens arba daržovių sultinio

  • 80 g 2 % graikiško jogurto

  • 100 g ruginės duonos

  • 2 g druskos

  • 1 g juodųjų pipirų

  • 10 g šviežių mėtų arba krapų

  • 10 g šviežiai spaustų citrinos sulčių

  • 1 figos vaisius

  • ½ obuolio (apie 75 g)

Paruošimo eiga:

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite.

  2. Įkaitinkite puodą su alyvuogių aliejumi, suberkite svogūną ir kepinkite 2–3 minutes, kol suminkštės.

  3. Sudėkite žirnelius, įpilkite vandenį arba daržovių sultinį. Virkite 7–8 minutes, kol žirneliai suminkštės.

  4. Nukelkite nuo ugnies, šiek tiek pravėsinkite, tuomet įmaišykite graikišką jogurtą.

  5. Sriubą sutrinkite blenderiu iki vientisos, glotnios konsistencijos.

  6. Pagardinkite druska, pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių.

  7. Jei naudojate žalias krevetes – pakepinkite jas sausai keptuvėje 2–3 min, kol taps rausvos. Jei virtas – tiesiog įdėkite į sriubą ir trumpai pašildykite.

  8. Ruginę duoną paskrudinkite orkaitėje arba skrudintuve.

  9. Supilkite sriubą į dubenėlius, uždėkite krevetes, papuoškite mėtomis arba krapais.

  10. Patiekite su duona ir šviežiais vaisiais – figos vaisiumi bei obuolio puse.