SALOTOS
Salotos su sultinga vištiena, mango ir feta
INGREDIENTAI
- 125 g vištienos šlaunelių mėsos
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 50 g salotų lapų
- 1/2 prinokusio avokado
- 1/2 prinokusio mango
- 1/2 raudonojo svogūno
- 40 g fetos
- 1 v. š. kedro riešutų arba moliūgų sėklų / saulėgrąžų
- Druska, pipirai pagal skonį
Padažui:
- 1,5 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 v. š. medaus
- 1/2 v. š. grūdėtųjų garstyčių
- 1/2 v. š. citrinos sulčių
Gaminimo eiga
- Vištieną sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.
- Įkaitintoje keptuvėje kepkite vištieną po 3 min iš abiejų pusių, tada sumažinkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir kepkite dar 10 min.
- Iškepusiai vištienai leiskite pastovėti 5 min, tada supjaustykite juostelėmis.
- Padažui visus ingredientus sumaišykite mažame indelyje iki vientisos tekstūros.
- Į lėkštę dėkite nuplautas ir nusausintas salotas, juostelėmis pjaustytą avokadą, mangą, svogūną ir vištieną.
- Ant viršaus užberkite trupintos fetos, riešutų ar sėklų, pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite padažu.
