SALOTOS

Salotos su sultinga vištiena, mango ir feta

INGREDIENTAI

  • 125 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 50 g salotų lapų
  • 1/2 prinokusio avokado
  • 1/2 prinokusio mango
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 40 g fetos
  • 1 v. š. kedro riešutų arba moliūgų sėklų / saulėgrąžų
  • Druska, pipirai pagal skonį

Padažui:

  • 1,5 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 v. š. medaus
  • 1/2 v. š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1/2 v. š. citrinos sulčių

Gaminimo eiga

  • Vištieną sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.
  • Įkaitintoje keptuvėje kepkite vištieną po 3 min iš abiejų pusių, tada sumažinkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir kepkite dar 10 min.
  • Iškepusiai vištienai leiskite pastovėti 5 min, tada supjaustykite juostelėmis.
  • Padažui visus ingredientus sumaišykite mažame indelyje iki vientisos tekstūros.
  • Į lėkštę dėkite nuplautas ir nusausintas salotas, juostelėmis pjaustytą avokadą, mangą, svogūną ir vištieną.
  • Ant viršaus užberkite trupintos fetos, riešutų ar sėklų, pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite padažu.