
Cukinijų pyragas su jautiena
(8 porcijos)
Ingredientai
Tešlai:
2 kiaušiniai
300 ml kefyro (1 % riebumo)
100 g kvietinių miltų
100 g pilno grūdo kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Druska pagal skonį
Įdarui:
500 g jautienos faršo (20 % riebumo)
200 g cukinijos
Druska, prieskoniai pagal skonį
1 arbatinis šaukštelis sezamo sėklų
Gaminimo eiga
Faršo paruošimas: Faršą pakepiname sausoje keptuvėje, pagardiname druska ir prieskoniais pagal skonį.
Cukinijos paruošimas: Cukiniją sutarkuojame stambia tarka, nuspaudžiame perteklinį skystį.
Tešlos paruošimas: Kefyrą sumaišome su kiaušiniais, kepimo milteliais ir druska. Pamažu beriame abu miltų tipus, maišome iki vientisos, tirštos grietinės konsistencijos. Įmaišome tarkuotą cukiniją ir dar kartą gerai išmaišome.
Formavimas: Kepimo formą (pvz., 22 cm silikoninę) galima iškloti kepimo popieriumi. Supilame dalį tešlos, paskirstome keptą faršą, tuomet užpilame likusia tešla.
Kepimas: Paviršių pabarstome sezamo sėklomis. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.