Cukinijų pyragas su jautiena

 (8 porcijos)

Ingredientai

Tešlai:

  • 2 kiaušiniai

  • 300 ml kefyro (1 % riebumo)

  • 100 g kvietinių miltų

  • 100 g pilno grūdo kvietinių miltų

  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

  • Druska pagal skonį

Įdarui:

  • 500 g jautienos faršo (20 % riebumo)

  • 200 g cukinijos

  • Druska, prieskoniai pagal skonį

  • 1 arbatinis šaukštelis sezamo sėklų


Gaminimo eiga

  1. Faršo paruošimas: Faršą pakepiname sausoje keptuvėje, pagardiname druska ir prieskoniais pagal skonį.

  2. Cukinijos paruošimas: Cukiniją sutarkuojame stambia tarka, nuspaudžiame perteklinį skystį.

  3. Tešlos paruošimas: Kefyrą sumaišome su kiaušiniais, kepimo milteliais ir druska. Pamažu beriame abu miltų tipus, maišome iki vientisos, tirštos grietinės konsistencijos. Įmaišome tarkuotą cukiniją ir dar kartą gerai išmaišome.

  4. Formavimas: Kepimo formą (pvz., 22 cm silikoninę) galima iškloti kepimo popieriumi. Supilame dalį tešlos, paskirstome keptą faršą, tuomet užpilame likusia tešla.

  5. Kepimas: Paviršių pabarstome sezamo sėklomis. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.